Bezoek onze nieuwe shop op rua Direita 30a 2500-476 in Foz do Arelho!!

NL

Vertalen:

8-daagse individuele standplaats reis

image15

Tijdens deze afwisselende en avontuurlijke wandelreis wandelt u over de spectaculaire rotskusten van de Atlantische oceaan. Schitterende vergezichten, grote verscheidenheid aan flora en fauna en natuurlijk de indrukwekkende golven van de Atlantische oceaan.  U verblijft in Hotel Concha in São Martinho do Porto, 90 kilometer boven Lissabon, op slechts 50 meter van de boulevard met terrasjes, restaurantjes  en een schitterende schelpvormige baai.  

Tussen September en Maart kleuren de velden rondom São Martinho do Porto rood van het zeewier dat gevangen en gedroogd wordt.  Onderweg is het volop genieten van het authentieke Portugese leven en de gastvrije bevolking.        


  Praia da Gralha – 10,8 km 137hm

Vanuit het dorp loopt u richting de kust. Afdalend via een rotspad naar het mooie strand van Gralha waar u de metershoge golven van de Atlantische oceaan kunt bewonderen.  Over oude vissers paden loopt u omhoog naar het uitzichtpunt met een panoramisch uitzicht op de baai van São Martinho do Porto.  


  Salir do Porto – 14,6 km 295hm
Rondwandeling Salir do Porto. Over vlonder paden lopend passeert u een ruïne van een oud kasteel. Via een korte steile klim komt u uit bij de kapel aan de ingang van de baai. Slingerend over de ruige rotskust geniet u afwisselend van het zicht op de oceaan en het landschap in het binnenland. De begroeiing is laag en struikachtig.  


  Valado dos Frades – 16,2 km 312hm  
Met de bus rijd u naar Famaliçao. Vanuit daar beklimt u de heuvelrug die de vallei afsluit van het binnenland. Na het bosrijke gebied krijgt u magnifieke uitzichten over de vallei met zijn kustdorpjes en de oceaan. Terug in de vallei vind u het dorpje Alfeizerão met diverse barretjes. Door de akker velden komt u weer bij het hotel in São Martinho do Porto terug.  


  Alfeizerão – 20,4 km 376 hm
Een rondwandeling met start en eind in Alfeizerão. Een korte bus reis brengt u naar het dorpje. Door een gebied met diverse fruitbomen wordt via een steil pad de heuvel naar São Domingos beklommen. Over paden, door de plaatselijke herders met schaapskuddes onderhouden, daalt u af om langs eucalyptus plantages weer richting Alfeizerão te wandelen. Daar neemt u de bus terug naar het hotel.  


  Dino track 18,4 km 305 hm
Rondwandeling vanuit het hotel door de bossen rondom Salir do Porto waarbij u uiteindelijk weer aan de Atlantische oceaan uitkomt. Daar zult u 120 miljoen jaar oude dinosaurus sporen vinden. Langs oude typische Portugese molens wandelend met vergezichten tot aan Nazaré. Waar u een terrasje kunt pakken in Salir do Porto aan de baai.  


  Foz do Arelho 13,6 km 295 hm

Transfer naar het uitzichtpunt op de green hill. Langs een  kronkel pad loopt u kilometers over de rotskust met ontelbare foto momenten. Ondertussen geniet u voortdurend van prachtige uitzichten op de Atlantische oceaan waar u de Berlenga eilanden ziet liggen. Om daarna een schitterend natuur gebied in te lopen wat een 350 hectare beslaat. Over smalle paden wordt dit gebied doorkruist om via Foz do Arelho aan de grootste lagune van Europa uit te komen. Over de boulevard van Foz do Arelho en vlonder paden komt u weer op de green hill waar de transfer op u wacht.  
 

image16

Deze reis is het gehele jaar te boeken. Prijzen vanaf € 425,- p/p

Inclusief: 

7x overnachting met ontbijt

Briefing bij aankomst

Transfer op dag 7

GPX- files/route boek


Exclusief: 

Vliegtickets

Lunch/diner

Bus tickets


Opties:  Verleng nachten Hotel Concha vanaf €65,- p/n

Transfer Lissabon Airport - São Martinho do Porto = €120,- enkele reis (2-4 pax)

Upgrade kamers Hotel Concha:

Kamer met balkon = €10,- p/n 

Kamer met zeezicht 3de verdieping = €15,- p/n 

Kamer met zeezicht 4de verdieping = €20,- p/n