Bezoek onze nieuwe shop op rua Direita 30a 2500-476 in Foz do Arelho!!

NL

Vertalen:

8-daagse groeps reis

groeps vakantie

image21

Wandelen over pelgrims routes,  langs kliffen over visserspaden.  

U komt langs eeuwen oude kerken,  schitterende natuurlijke lagunes en door mooie vestingsteden.  

U overnacht op 50 meter van een natuurlijke baai.


 

Vertrek data 2019:

12 Maart t/m 19 Maart

16 April t/m 23 April

14 Mei t/m 21 Mei

11 Juni t/m 18 Juni

02 Juli t/m 09 Juli

17 September t/m 24 September

15 Oktober t/m 22 Oktober

05 Novermber t/m 12 November

Alle vertrekdata zijn gegarandeerd

Groepen kunnen in overleg op andere data starten.

 Dag 1: Aankomst op Lissabon airport.   

In de ontvangsthal staat de transfer voor u klaar. Deze brengt u in een uur rijden naar het comfortabele hotel Concha  in São Martinho do Porto. Het hotel is gelegen op slechts 50 meter van de schitterende baai.  Na het inchecken zal Gerben, uw gids voor deze week, het programma van dag tot dag met u doornemen.  Als dag afsluiting genieten we gezamenlijk het diner in een nabij  gelegen restaurant.
 Dag 2: Rondwandeling Praia da Gralha 10 km
We starten de dag vanaf het hotel, lopend door de smalle straatjes van het oude centrum São Martinho do Porto richting de oceaan. Buiten het dorp dalen af naar het strand Gralha waar we de meegebrachte lunch kunnen nuttigen met uitzicht op de ruige Atlantische oceaan. Na de lunch volgen we oude vissers paden  omhoog naar het uitzichtpunt van São Martinho do Porto. Vanaf hier is een schitterend panorama over de baai. Op de terugweg doen we de vuurtoren aan en over een steile trap komen we uit in het haventje.   
Pak voor het vallen van de avond een terrasje aan de boulevard en laat het Portugese leven aan je voorbij trekken.
 Dag 3: Óbidos route 16km + stads wandeling  
Vandaag brengt Miguel ons naar het vesting stadje Óbidos. Liesbeth, onze stadsgids, doet aan de hand van haar verhalen de roemruchte tijd van de stad aan ons herbeleven. Voorafgaand aan de lunch kan men op eigen gelegenheid de stadsmuur beklimmen of een souvenir winkel te bezoeken.  Na de lunch lopen we over een deel van de Trilho Romano, de 2000 jaar oude route van de Romeinen naar Lissabon. Hier bekijken we ook de opgravingen van een oud Romeins dorp.    

   Dag 4: Nazaré route  14,7km 

Vanaf het hotel starten we nu richting Nazaré. Via diverse smalle paden met prachtige panorama zichten dalen  we af tot aan het uitgestrekte strand van Salgado. Daar zullen we een meegebrachte lunch genieten. Kronkelend door een duin gebied wandelen we naar één van de oudste Visigotische kerken van Europa. De kerk is gebouwd rondstreek 600 v Chr. maar in vervallen staat.  Op de heuvelkam bij Nazaré hebben we een prachtig uitzicht over het strand van Nazaré. Via de haven arriveren we op de boulevard waar de vissersvrouwen hun zongedroogde vis aan de man brengen. Met de kabeltram gaan we omhoog en komen we in Sitio terecht met zicht op het 110 meter lager gelegen strand. Op het plein staat de oude pelgrimskerk die zeker een bezichtiging waard is. Aan het eind van Sitio is ook de mogelijkheid om de vuurtoren te  bezoeken. In de vuurtoren is een klein museum. Hierin wordt uitgelegd waarom hier de hoogste surfgolven ter wereld worden gemeten. Aan het eind van de dag brengt de transfer ons weer terug naar het hotel.  
  Dag 5: Een rustdag  

Op deze vrije dag kunt u genieten van het strand en de boulevard van  São Martinho do Porto. Ook kunt u een wandeling langs de baai  maken over houten vlonder paden. In Salir do Porto,aan de overkant  van de baai, ligt een ruïne van een kasteel.  De mogelijkheid om een (elektrische) fiets te huren is aanwezig of  wilt u misschien met de bus naar Lissabon?  
 Dag 6: Pelgrims route 10km  

De transfer brengt ons naar de Grutas da Moeda, de druipsteen  grotten bij Fátima.  Vandaar lopen we naar het Romeinse dorp Pia do Urso. Het is gerenoveerd in de oorspronkelijke stijl en heeft ook een natuur beleving park. De lunch genieten we bij het gezellige restaurant Palheiro do Requeto.    
Na de lunch volgen we een oude pelgrimsroute naar Fátima. Een rotsachtig pad met vele vergezichten.   

In Fátima, is volgens de overleveringen Maria drie maal verschenen aan herderskinderen. Fátima is één van de belangrijkste bedevaart oorden voor Mariaverering waar pelgrims van over de hele wereld samen komen. Het plein voor de basiliek is enorm en ook als u niet religieus bent is het een indrukwekkende bezichtiging. Miguel brengt ons terug naar São Martinho do Porto.  

 Dag 7: Lagune trail 15.6 km  

Deze laatste dag is een bijna vlakke wandeling om de grootste lagune van Europa. De lagune is een natuurgebied dat gevoed wordt door twee kleine riviertjes en de oceaan. Het gebied herbergt veel vogels waaronder de flamingo, die we natuurlijk hopen te spotten. Onderweg gaan we bij Musaranhos lunchen. Na de lunch is het nog  een paar kilometer naar de plek waar we weer opgepikt worden  om met de boot de lagune over te steken. We worden bij de  zeilschool afgezet om daar op het terras gezellig nog iets te drinken.  Met de transfer worden we weer naar het hotel gebracht.  's Avonds dineren we samen met Gerben, om de vakantie af te sluiten.  
  Dag 8: De transfer brengt u weer naar Lissabon Airport.
 

neem contact met ons op